23 aprilie 2012, 10:45 Realitatea moldovenească views 7209
23 aprilie 2012, 10:45 Realitatea moldovenească views 7209

Rogozin a ameninţat Chişinăul cu dezmembrarea țării dacă Moldova se va uni cu România

Viceprim-ministrul Federației Ruse, trimisul special al preşedintelui rus în  Transnistria, Dmitri Rogozin, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei moscovite Kommersant că orice încercare a Moldovei de a se uni cu România va duce la dezintegrarea acesteia.

"Viitorul statului, perimetrul hotarelor - aceasta este o chestiune de voinţă a oamenilor de stat şi a poporului care dorește sau nu dorește să-și apere statalitatea", - a spus el.

"Există un principiu al integrităţii teritoriale, dar există și un alt concept - voinţa de a demonstra în fiecare zi, fiecare minut, fiecare secundă că poporul este gata să apere această integritate. În final, protejarea integrităţii teritoriale a statului - nu este o chestiune a juriștilor și avocaţilor ci o problemă a cetăţenilor. Dacă politicienii moldoveni sînt patrioţi ai Republicii Moldova, atunci are sens să discuţi cu ei despre posibilităţile de soluţionare a conflictului transnistrean. Dacă prioritatea lor este unirea cu România, atunci, cu toată dorinţa noastră de a-i ajuta să păstreze integritatea statului, acest lucru nu ne va reuşi. Nu doar Transnistria, dar şi posibil alte regiuni ale Republicii Moldova nu vor dori să facă parte din România şi eu declar asta foarte tranşant", a spus Dmitri Rogozin. Acesta a menţionat, în context, că "declaraţii unioniste se aud la Chișinău", dar şi că există "un şir de provocări care vin de la Bucureşti împotriva statalităţii Republicii Moldova".

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1540
Populația:
4800 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerniţa și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Populaţia satului Mălăiești alcătuia 4800 oameni în anul 2008. Satul Mălăieşti a fost atestat documentar în anul 1540.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.