20 aprilie 2012, 17:35 Realitatea moldovenească views 3148
20 aprilie 2012, 17:35 Realitatea moldovenească views 3148

Dmitri Rogozin a vorbit despre cele două scenarii de dezvoltare a Moldovei

Declaraţia viceprim-ministrului rus Dmitri Rogozin vine în contradicţie cu declarația viceprim-ministrului moldovean pentru Reintegrare, Eugen Karpov. Între Chișinău şi Moscova se poate crea un abis.

Într-un interviu pentru publicația rusă "Kommersant", viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, care a vizitat recent Republica Moldova, a spus: ”Apărarea integrităţii teritoriale a statului nu este problema avocaţilor, dar a cetăţenilor. În cazul în care politicienii moldoveni sînt patrioţi ai Republicii Moldova, au sens discuţiile cu ei privind variantele reglementării conflictului transnistrean. Daca însă ei vor în România, cu toată dorinţa de a-i ajuta să păstreze un stat unitar, nu vom reuşi. Nu numai Transnistria, dar, probabil, nici alte regiuni ale Moldovei nu vor dori să intre în România. Spun acest lucru cu text deschis”.

Politicianul a mai a spus: ”Dacă Republica Moldova își vă schimba statutul şi va servi drept stat-tampon, dacă ea va încerca să erodeze formatul existent de menţinere a păcii, dacă va implica Rusia şi alte state în conflictul cu puterile non-regionale, noi vom pune în aplicare propriile interese naţionale, în afara contextului de reglementare. În acest caz, după cum vă puteți da seama, în fața Rusiei vor sta cu totul alte scopuri”.

De menționat că, astăzi, la o conferinţă de presă, viceprim-ministrul pentru Reintegrare al R. Moldova, Eugen Karpov, a spus: ”Chişinăul consideră necesară și obligatorie retragerea trupelor ruse şi scoaterea muniţiilor din Transnistria, precum şi modificarea formatului operaţiunii de menţinere a păcii în zona de securitate”.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.