20 aprilie 2012, 11:05 Realitatea moldovenească views 2933
20 aprilie 2012, 11:05 Realitatea moldovenească views 2933

În cadrul negocierilor privind Transnistria, părţile vor avea drepturi egale, nu statut egal


Foto: rferl.org 

Negocierile în formatul 5+2 privind soluţionarea conflictului transnistrean se vor baza pe respect reciproc şi egalitate, a declarat Eugen Carpov, vice-prim-ministru pentru reintegrarea Republicii Moldova, potrivit agenţiei de ştiri Info-Prim Neo. Acest principiu a fost stabilit în a treia rundă de negocieri, care a avut loc la 17-18 aprilie la Viena.

"Nu este vorba despre statutul în cadrul procesului de negociere ci despre drepturile care sînt identice pentru ambele părţi. Aceste drepturi se referă la libertatea de a propune subiecte de discuţie, a înainta iniţiative privind reglementarea conflictului transnistrean ", - a declarat Carpov.

Negociatorii au ajuns la un acord cu privire la gruparea subiectelor de discuție în trei grupuri: problemele economice şi sociale, aspecte  umanitare şi drepturile omului, precum şi problemele legate de soluţionarea politică a conflictului transnistrean.

De asemenea, părţile au convenit să organizeze şase runde de negocieri anual, adică la fiecare două luni. Cu toate acestea, următoarea întîlnire va avea loc peste trei luni, de asemenea, la Viena.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.