03 mai 2018, 14:45 Realitatea moldovenească views 9084
În Moldova va fi desfășurată cea mai mare panglică a Sf. Gheorghe pe lume
03 mai 2018, 14:45 Realitatea moldovenească views 9084

În Moldova va fi desfășurată cea mai mare panglică a Sf. Gheorghe pe lume

În acest an tradiționala acțiune prilejuită de Ziua Victoriei, organizată anual de consiliul obștesc „Pentru Patria liberă", se va muta la Taraclia.

Potrivit președintelui organizației Igor Tuleanțev, Consiliul a ajuns la această decizie, deoarece nu dorește să participe la „acțiunile false ale autorităților centrale și a opoziției de buzunar" care din nou încearcă să profite de sărbătoarea sacră pentru a se promova.

„Stimați prieteni! În acest an, pentru a menține buna noastră tradiție, am decis să desfășurăm la 9 mai cea mai mare pe lume copie a Stindardului Victoriei și a Panglicii Sf. Gheorghe în orașul Taraclia. Să trecem cu Marșul Victoriei pe strada centrală a orașului – Lenin și generalul Inzov (străzile au păstrat denumirile inițiale). Această insulă de libertate de pe harta Moldovei, condusă de Serghei Filipov, ne va oferi o șansă unică de a petrece această zi sfîntă așa cum ne dorim. Fără acțiuni false ale autorităților centrale și ale opoziției lor de buzunar care, pregătindu-se către următoarele alegeri parlamentare, folosesc această zi sacră pentru poporul moldovenesc multinațional în scopurile sale meschine".

Sursa: 1news.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
799 locuitori

Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.