14 aprilie 2012, 09:20 Realitatea moldovenească views 3205
14 aprilie 2012, 09:20 Realitatea moldovenească views 3205

Autoritățile de la Chișinău au calificat drept situaţie "anomală vizită" secretă în Transnistria a ministrului rus

Autoritățile de la Chișinău au calificat drept situație "anormală vizita" secretă în Transnistria a ministrului rus al Apărării, Anatoli Serdiukov. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele parlamentului Marian Lupu, relatează MOLDNEWS.

"La nivel de fapt am fost informat şi acum sînt în aşteptarea informaţiilor mai detaliate despre această vizită. Sînt sigur că voi fi informat rapid pe parcursul zilei despre aceasta", a spus el.

Speakerul a menționat că situația urmează să fie urgent clarificată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, deoarece "nu este o situaţie normală".

"Nu este vorba despre o persoană privată şi nici nu este vorba de o vizita privata sau de familie. Ar fi trebuit să fie urmate nişte rigori protocolare şi diplomatice", a subliniat el.

Potrivit mass-media din regiunea transnistreană, Anatoli Serdiukov a sosit la Tiraspol pentru inspectarea obiectivelor și unităților militare care fac parte din Grupul Operaţional al Forţelor Ruse, dar și pentru a pregătirea vizitei vicepremierului și reprezentantului special al președintelui pentru Transnistria, Dmitri Rogozin.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1076 locuitori

Coşcodeni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bobletici, Coșcodeni și Flămînzeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Sîngerei și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Coșcodeni a fost menționat pentru prima data în anul 1508 cu numele Flămînzeni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.