23 februarie 2018, 16:20 Realitatea moldovenească views 12337
Alocațiile sociale pentru mai multe categorii de cetățeni vor fi majorate
23 februarie 2018, 16:20 Realitatea moldovenească views 12337

Alocațiile sociale pentru mai multe categorii de cetățeni vor fi majorate

Alocațiile sociale pentru 78100 de persoane vor fi majorate. Un proiect pentru modificarea Legii privind alocațiile sociale de stat a fost adoptat astăzi în primă lectură cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi la şedinţa Legislativului.

Proiectul de lege prevede majorarea cu 20% a alocaţiilor sociale de stat pentru persoanele cu dizabilităţi din copilărie şi pentru copiii cu dizabilităţi în vîrstă de pînă la 18 ani. Acestea vor fi recalculate și achitate de la începutul anului curent.

Totodată, pentru persoanele cu dizabilităţi şi pentru copiii care și-au pierdut întreţinătorul, alocația va spori cu 10%. Cu 5 la sută se vor mări şi prestațiile sociale pentru persoanele vîrstnice. Majorările vor fi aplicate începând cu 1 aprilie 2018.

Conform calculelor estimative, pentru realizarea prevederilor proiectului de lege sînt necesare circa 65 milioane de lei. Mijloacele financiare respective au fost prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2018.

Pentru a intra în vigoare proiectul de lege trebuie să fie adoptat în lectură finală de către Legislativ.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

indemnizatii , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1820
Populația:
1835 locuitori

Burlacu este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Burlacu și Spicoasa. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1835 de oameni. Satul Burlacu a fost menționat documentar în anul 1820.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.