10 aprilie 2012, 14:54 Realitatea moldovenească views 3840
10 aprilie 2012, 14:54 Realitatea moldovenească views 3840

Roşca îl face responsabil pe Filat de evenimentele din 7 aprilie 2009

7 aprilie 2009 poate fi considerat ca prima etapă de acaparare nelegitimă şi criminală a puterii de stat, iar principalul responsabil se face liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, afirmă preşedintele de onoare al Partidului Popular Creştin Democrat din Moldova, Iurie Roşca.

În cadrul unei conferinţe de presă, el a prezentat şi cîteva documente care denotă, potrivit lui, vinovăţia lui Filat. Acesta susţine că, deşi Procuratura Generală a interzis organizarea unui miting de protest solicitat de PLDM, liderul formaţiunii Vlad Filat, în dimineaţa zilei de 7 aprilie 2009, a depus o nouă declaraţie la Primăria Chișinău, în care susţine că va desfăşura o întrunire sub forma de miting.

“Această dispoziţie a fost depusă pentru a crea o situaţie inadmisibilă de fi atacată. Ulterior, nici primarul nu a semnat-o”, a menţionat Iurie Roşca.

El a criticat şi decizia Parlamentului prin care ziua de 7 aprilie a fost numită Ziua Libertăţii. “Ziua Libertăţii - deoarece au scăpat de puşcărie unii precum Filat. Cum să îşi facă datoria procurorii şi judecătorii? După această decizie, mai au ei oare libertatea procesuală de a investiga aceste cazuri?”, a întrebat retoric Roşca.

Totodată, creştin-democratul neagă implicarea sa în evenimentele de acum 3 ani şi susţine că informaţiile din filmul apărut, recent, în presă nu sînt adevărate. Cît priveşte complicitatea blogger-ului rus Eduard Baghirov, Roşca a spus doar că “Baghirov este un potlogar, care îşi permite să distorsioneze evenimentele, pretinzînd că i s-a oferit o suma de bani”.



 

Sursa: noi.md
 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
2370 locuitori

Băhrineşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Băhrineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 140 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2370 de oameni. Satul Băhrineşti a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.