09 aprilie 2012, 16:08 Realitatea moldovenească views 3752
09 aprilie 2012, 16:08 Realitatea moldovenească views 3752

Biserica Ortodoxă din Moldova va accepta Legea Antidiscriminare doar dacă din text va fi exclusă sintagma "minoritaţi sexule"

Biserica Ortodoxă din Moldova va accepta Legea Antidiscriminare doar dacă din text va fi exclusă sintagma "minorități sexuale". Declarația a fost lansată de Mitropolitul Moldovei și al întregii Moldove, ÎPS Vladimir după ședința sinodului și discutarea situației cu speakerul Marian Lupu, relatează MOLDNEWS.

Pe lîngă excluderea sintagmei, anterior sinodul a sugerat de a se renunța în general la adoptarea legii sau de a organiza un referendum la nivel de țară pentru a afla opinia cetățenilor asupra acestui proiect.

În cazul în care sintagma va fi păstrată, ierarhii ortodocși intenționează să iasă în stradă la proteste de amploare.

Legea Antidiscriminare a fost aprobată de guvern în luna februarie 2011 și urma să fie remisă Parlamentului spre examinare, dar a fost retrasă în legătură cu reacția negativă a societății în ajunul alegerilor locale generale. În urma tensiunilor din partea Uniunii Europene care a amenințat cu blocarea liberalizării ulterioare a regimului de vize, proiectul de lege a fost examinat repetat de guvern și în curînd urmează a fi prezentată parlamentului.

De remarcat, că pînă la venirea la guvernare, liberal-democrații au dezaprobat proiectul legii antidiscriminare, considerînd că legislația în vigoare la acel moment este suficientă pentru a combate acest fenomen.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
285 locuitori

Luminiţa este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 285 de oameni. Satul Luminița a fost menționat în anul 1798 cu denumirea Bîzdîga.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.