09 februarie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 13008
Prima Casă: a fost elaborat regulamentul ce definește procedura de depunere a documentelor
09 februarie 2018, 12:00 Realitatea moldovenească views 13008

Prima Casă: a fost elaborat regulamentul ce definește procedura de depunere a documentelor

Guvernul a mai făcut un pas spre implementarea programului "Prima Casă". Ministerul Finanțelor a elaborat regulamentul care definește procedura de depunere a documentelor la băncile care vor acorda împrumuturile şi la Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, care a fost desemnată de stat drept garant al creditelor.Printre actele necesare la dosar se numără buletinul de identitate, certificatul cu privire la venituri şi confirmarea că beneficiarii împrumutului nu deţin o casă proprie.

Între timp, reprezentanții Uniunii agențiilor imobiliare au pregătit deja oferte avantajoase pentru familiile tinere.

"Proiectul va stimula piața, va fi un impuls pentru extinderea acestui segment, va fi un stimul pentru companiile de construcții, agenții ca să putem extinde oferta pentru aceste apartamente", a declarat Rodion Orehov, directorul unei agenţii imobiliare.

"Programul 'Prima Casă' unul dintre cele mai interesante proiecte de ipotecă. Apartamentele vor fi numai cele date în exploatare şi cu reparaţii efectuate, nu în variantă albă", a menţionat Alexandru Lifanov, director unei companii imobiliare.

De asemenea, companiile sînt gata să ofere apartamente mici și nu foarte scumpe.

"Pentru a investi într-un imobil sunt necesare 10%, prima rată, deci care sînt preţuri pe piaţă, pentru tineri specialişti este posibil chiar cu 25 de mii de euro, deci prima rată va constitui doar 2.500 de euro", a menţionat Ion Gârbu, directorul unei companii imobiliare.

Tinerii spun că programul va contribui la stoparea migrației.

Programul Prima Casă a fost aprobat în Parlament la sfârșitul anului trecut. Pot aplica cetățeni cu vârsta de până la 45 de ani, angajați oficial și care nu deţin alte imobile, precum și credite ipotecare. Salariul trebuie să fie cel puțin dublu faţă de rata lunară. Se propune ca rata dobânzii să fie de 9 la sută.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

casa , regulament , documente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1734
Populația:
1084 locuitori

Hruşca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frunzăuca și Hruşca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 177 km de Chișinău. Populaţia satului Hruşca alcătuia 1084 de oameni în anul 2011. Satul Hrușca a fost atestat documentar în anul 1734.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.