08 februarie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 14523
A fost aprobată declarația, prin care se condamnă atacurile Rusiei asupra securității informaționale din RM
08 februarie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 14523

A fost aprobată declarația, prin care se condamnă atacurile Rusiei asupra securității informaționale din RM

Parlamentului Republicii Moldova condamnă atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova, lansate prin intermediul unor televiziuni de la Moscova, dar şi a unor instituţii media din Republica Moldova. Atacurile vizează denigrarea Republicii Moldova, a unor instituţii şi a unor oficiali, dar cel mai grav este că vizează denigrarea cetăţenilor ţării. Un poiect de hotărâre în acest sens a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței legislativului.

Potrivit proiectului, Parlamentul semnalează în mod repetat practicile negative manifestate de propaganda rusă, menţionate în nenumărate rapoarte prezentate public de către societatea civilă şi organizaţii internaţionale independente, în special în ultimul an, care au arătat evoluţia tot mai îngrijorătoare a acestui fenomen. „In loc să fie stopat, acesta s-a agravat în ultimul an şi s-a transformat într-un veritabil instrument de denigrare a Republicii Moldova şi de promovare a partidelor satelit pe care Moscova le deţine şi gestionează în ţara noastră".

Deputații constată că presiunile asupra Republicii Moldova nu s-au limitat doar la propagandă, ci au fost continuate de către anumite entităţi din Federaţia Rusă printr-o altă formă de provocare extrem de gravă, hărţuirea oficialilor politici şi instituţionali din Moldova, prin abuzuri comise de instituţii de la Moscova. „Deşi autorităţile noastre au făcut mai multe adresări oficiale în care s-a cerut un răspuns şi un dialog deschis cu Federaţia Rusă pentru lămurirea nenumăratelor situaţii abuzive, unele instituţii de la Moscova au decis să răspundă prin intensificarea acestor hărţuiri, fară să manifeste o disponibilitate spre dialog", se mai arată în proiect.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Rusia , parlament , declaraţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
382 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Orehovca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 382 oameni. Satul Salcia a fost menționat documentar în anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.