04 aprilie 2012, 22:26 Realitatea moldovenească views 3764
04 aprilie 2012, 22:26 Realitatea moldovenească views 3764

Vladimir Filat a refuzat să explice adevărata poziție a liberal-democraților și a sa personală față de legea antidiscriminării

Vladimir Filat a refuzat să explice adevărata poziție a liberal-democraților și a sa personală față de legea antidiscriminării. Șeful guvernului a declarat într-o formă brutală pentru jurnaliștii portalului MOLDNEWS că nu va răspunde la asemenea întrebări.

"Fără supărare, nimic personal", a adăugat la cele spuse prim-ministrul.

Notăm, că liberal-democrații au devenit brusc și simultan adepții a două poziții – susținători ai legii antidiscriminare și oponenți ai acesteia. În special, în anul 2009, fiind în opoziție, PLDM a declarat că nu susține adoptarea legii și este împotriva creării în Republica Moldova „a unui mediu moral sănătos”, iar legislația în vigoare la acel moment o consideră suficientă pentru combaterea discriminării.

În anul 2010, fiind deja în postură de prim-ministru, Vladimir Filat a declarat că este necesar să se adopte legea antidiscriminării în cadrul Planului de liberalizare a regimului de vize cu UE. Totodată, el a adoptat o poziție diametral opusă, declarînd că fără acest proiect de lege Republica Moldova se va pomeni izolată, iar toți protestatarii împotriva aprobării legii ar trebui să înceteze protestele.

Legea antidiscriminare, adoptată doar în 8 țări din cele 27 state membre ale UE, a stîrnit critici dure din partea societății moldovenești, opoziției, dar și din partea slujitorilor Bisericii Ortodoxe.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
357 locuitori

Zahorna este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti, cu o suprafaţă de circa 1.80 kilometri pătraţi și perimetrul de 7.82 km. Satul Zahorna este situat la o distanță de 26 km de orașul Șoldănești și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 357 de oameni. Satul Zahorna este menționat în documente la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.