02 aprilie 2012, 11:12 Realitatea moldovenească views 3252
02 aprilie 2012, 11:12 Realitatea moldovenească views 3252

Ucraina a sistat livrările de energie electrică în Moldova – un sfert al necesarului țării nu are acoperire

Ucraina a sistat livrările de energie electrică în Republica Moldova în legătură cu nereglementarea relațiilor economice și comerciale. Decizia a fost luată după expirarea contractului de livrare a energiei electrice în țara noastră, relatează MOLDNEWS.

Conform declarațiilor prim-ministrului Vladimir Filat, părțile nu au putut să convină prețul, deoarece tariful solicitat este mult prea mare.

În prezent, Moldova este asigurată cu energie electrică de Centrala Electrică de la Cuciurgan, capacitatea căreia, însă, este suficientă pentru a acoperi doar 75 % din necesarul țării.

Ucraina oferă Moldovei energie electrică la un preț de 7,3 cenți pentru kilowatt/oră. Tariful vechi a constituit 6,1 cenți.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
542 locuitori

Lazo este un sat din cadrul comunei Hăsnăşenii Noi, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Drochia și la 164 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Lazo a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.