De la 1 aprilie, utilizatorii telefoniei fixe vor forma nouă cifre în loc de şase
De la 1 aprilie, utilizatorii de telefonie fixă vor forma nouă cifre în loc de şase. Astfel, utilizatorii telefoanelor fixe vor apela numerele prin formarea a 9 cifre (prefixul naţional „0” + codul zonei geografice + numărul de abonat) şi nu prin formarea a 5 sau 6 cifre, ca în prezent.
Noul format de apelare a numerelor telefonice este numit, în limbaj tehnic, de tip „închis”. Acesta va permite acordarea mai multor numere de telefon, deoarece, în afară de şirul de numere cu prefixul geografic “2”, va fi introdus şirul numeric “3”.
Formatul „închis” de apelare a numerelor de abonat pentru telefonia fixă este similar formatului de 9 cifre, care se utilizează, în prezent, pentru apelarea numerelor de telefonie mobilă. De exemplu, chişinăuienii, pentru apelarea numerelor de telefonie fixă cu destinaţia Chișinău, vor forma „0+22+numărul de abonat din 6 cifre”, iar locuitorii din raioane, pentru apelarea numerelor din localitatea sa şi alte localităţii din aceste raioane, vor forma „0+XXX (codul geografic al zonei)+numărul de abonat din 5 cifre”.
Pentru ca abonaţii să se deprindă cu noul format, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a stabilit o perioadă de tranziţie care va dura de la 1 aprilie pînă la 30 iunie 2012, în care abonaţii vor avea posibilitatea să utilizeze, în paralel, atît formatul nou, cît şi cel vechi de apelare a numerelor.
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
- A fost creată cea mai detaliată hartă în infraroșu a Căii Lactee
- Planeta a început să trăiască într-o altă dimensiune
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1620
- Populația:
- 1419 locuitori
Bocani este un sat şi comună din raionul Făleşti. Bocani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Fălești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 1419 oameni. Satul Bocani a fost menționat documentar în anul 1620.
Comentarii
(0)