30 martie 2012, 12:10 Realitatea moldovenească views 3183
30 martie 2012, 12:10 Realitatea moldovenească views 3183

De la 1 aprilie, utilizatorii telefoniei fixe vor forma nouă cifre în loc de şase

De la 1 aprilie, utilizatorii de telefonie fixă vor forma nouă cifre în loc de şase. Astfel, utilizatorii telefoanelor fixe vor apela numerele prin formarea a 9 cifre (prefixul naţional „0” + codul zonei geografice + numărul de abonat) şi nu prin formarea a 5 sau 6 cifre, ca în prezent.

Noul format de apelare a numerelor telefonice este numit, în limbaj tehnic, de tip „închis”. Acesta va permite acordarea mai multor numere de telefon, deoarece, în afară de şirul de numere cu prefixul geografic “2”, va fi introdus şirul numeric “3”.

Formatul „închis” de apelare a numerelor de abonat pentru telefonia fixă este similar formatului de 9 cifre, care se utilizează, în prezent, pentru apelarea numerelor de telefonie mobilă. De exemplu, chişinăuienii, pentru apelarea numerelor de telefonie fixă cu destinaţia Chișinău, vor forma „0+22+numărul de abonat din 6 cifre”, iar locuitorii din raioane, pentru apelarea numerelor din localitatea sa şi alte localităţii din aceste raioane, vor forma „0+XXX (codul geografic al zonei)+numărul de abonat din 5 cifre”.

Pentru ca abonaţii să se deprindă cu noul format, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei a stabilit o perioadă de tranziţie care va dura de la 1 aprilie pînă la 30 iunie 2012, în care abonaţii vor avea posibilitatea să utilizeze, în paralel, atît formatul nou, cît şi cel vechi de apelare a numerelor.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
897 locuitori

Iepureni este un sat din cadrul comunei Cania, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Cantemir și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 897 de oameni. Satul Iepureni a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.