30 martie 2012, 11:57 Realitatea moldovenească views 2736
30 martie 2012, 11:57 Realitatea moldovenească views 2736

Soarta Transnistriei depinde soarta Ucrainei

Soarta a autoproclamatei republici nistrene depinde în viitor de faptul dacă  Moscova va reuși în perspectivă să includă Ucraina în procesele de integrare cu Rusia, anunţă agenția Novii reghion.

Acest lucru a fost afirmat de către comentatorul politic rus Mihail Leontiev, în cadrul unui curs de jurnalism, organizat de Institutul țărilor CSI la Ialta.

"Soarta Transnistriei depinde de soarta Ucrainei şi soarta integrării globale post-sovietice ", - a spus el.

Potrivit lui Leontiev, existenţa însăşi a Transnistriei sugerează că Moscova nu a abandonat proiectul de integrare a spațiului post-sovietic.

"Existenţa sa sugerează faptul că conducerea Rusiei vede viitorul nu aşa cum este acum. În caz contrar, tranzacţia ar fi încheiată şi problema ar fi rezolvată, pentru că este povară economică ", - a spus expertul.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.