09 noiembrie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 44944
Corupția nu mai este cea mai gravă problemă pentru moldoveni
09 noiembrie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 44944

Corupția nu mai este cea mai gravă problemă pentru moldoveni

Institutului Republican Internaţional (IRI) a publicat recent un sondaj realizat pe întreg teritoriul Republicii Moldova (cu excepția Transnistriei) între 23 septembrie și 17 octombrie 2017 prin interviuri față în față în casele respondenților.

Potrivit sondajului corupția nu este cea mai mare problemă a Moldovei la acest moment. Astfel, pe primul loc se situează venitul mic și pensile (42%), apoi șomajul (36%), iar pe locul trei – corupția (28%).

În același clasament se regăsesc și alte probleme precum: criza economică, guvernarea ineficientă, inflația, indiferența cetățenilor, sănătatea, dar și conflictele între politicieni.

Majoritatea respondenților consideră că drumurile sînt problema de bază în satul/orașul unde aceștia locuiesc. La același capitol s-au înregistrat răspunsuri ca: salubrizarea, șomajul și calitatea apei.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1514 persoane, cu domiciliul permanent în Moldova și cu vîrsta de peste 18 ani, care sînt eligibili să voteze. Marja de eroare a sondajului nu depășește 2,5 %.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

sondaj , coruptie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1092 locuitori

Işcălău este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doltu, Işcălău și Burghelea. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1092 de oameni. Satul Işcălău a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.