19 octombrie 2017, 10:30 Realitatea moldovenească views 5417
Petrenco a primit azil politic în Germania
19 octombrie 2017, 10:30 Realitatea moldovenească views 5417

Petrenco a primit azil politic în Germania

Liderul partidului „Casa Noastră - Moldova", Grigore Petrenco, a primit azil politic în Germania în timp record – în mai puțin de două luni. Potrivit portalului Omega, lui i s-a adus la cunoştinţă miercuri, 18 octombrie, acceptarea cererii depuse la începutul lunii septembrie.

„În document se menționează că azilul politic a fost acordat în legătura cu faptul că eu sunt urmărit acasă", a declarat Petrenco pentru sursa citată.

Amintim că portalul „Newsmaker" a publicat acum o lună o știre în care anunță despre decizia lui Grigore Petrenco de a pleca în Germania pentru a cere azil politic.

„Mă aflu în Germania de la sfîrșitul lunii august. Nu vreau să spun cum am părăsit teritoriul țării, dar în Germania eu am intrat legal", a declarat Petrenco pentru sursa citată.

Grigore Petrenco a fost condamnat la sfîrșitul lunii iunie la 4 ani și șase luni cu suspendare, pentru o perioadă de probațiune, şi cu o amendă de 10 mii lei. Petrenco, împreună cu camarazii săi, a fost reținut în urma protestelor desfășurate în fața Procuraturii Generale la 6 septembrie 2015. Grupul „Petrenco" s-a aflat mai multe luni în arest la Penitenciarul nr.13, după care, la sfîrșitul lunii februarie 2016, a fost transferat în arest la domiciliu. La sfîrșitul lunii aprilie, membrii grupului au fost trecuți sub control judiciar.

Foștii colegi a lui Petrenco au criticat decizia lui de a părăsi teritoriul Republicii Moldova, menționînd că el a demonstrat astfel că nu-i pasă de nimeni. Ei au mai declarat că Petrenco "a murit ca politician".

Sursa: deschide.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2342 locuitori

Bîrnova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Bîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Bîrnova este situat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2342 de oameni. Satul Bîrnova din ținutul Hotin, este o veche așezare rurală, menționată sub denumirea Cusearău în documentul din 20 decembrie 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.