23 martie 2012, 14:10 Realitatea moldovenească views 2864
23 martie 2012, 14:10 Realitatea moldovenească views 2864

Republica Moldova este nemulțumită de noua numire a lui D. Rogozin


Foto: static.thetimesnews.ru 

Republica Moldova este surprinsă de decizia lui Dmitri Medvedev de a numi în calitate de trimis special al preşedintelui Federației Ruse în Transnistria pe Dmitri Rogozin. Autorităţile de la Chișinău consideră că liderul de la Kremlin urma să le consulte în această problemă.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova consideră că decizia lui D. Medvedev privește o parte componentă a republicii, deaceea cere explicaţii din partea autorităţilor ruse.

MAEIE consideră că acțiunile Moscovei întreprinse în contextul reglementării conflictului transnistrean trebuie să se menţină în albia poziţiei oficiale a Federaţiei Ruse şi cadrului normativ bilateral si multilateral bazat pe respectarea principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Decretul de numire a lui D.Rogozin ca reprezentant special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru Transnistria a fost semnat la 21 martie.

Viceprim -ministrul Dmitri Rogozin se ocupă în guvernul Federației Ruse de complexul militar – industrial, iar anterior a fost reprezentantul Rusiei la NATO.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
391 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 391 de oameni. Satul Mîndra a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.