05 octombrie 2017, 10:45 Realitatea moldovenească views 4795
Candu și Sandu despre posibilitatea unei coaliții după 2018
05 octombrie 2017, 10:45 Realitatea moldovenească views 4795

Candu și Sandu despre posibilitatea unei coaliții după 2018

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, excluce orice posibilitate de a face o coaliție cu Partidul Democrat, nici pînă la alegerile din toamna lui 2018, nici după alegeri, notează NOI.md.

Pe de altă parte, președintele Parlamentului, Andrian Candu, prim-vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), se arată sceptic că vreun partid ar putea lua majoritatea în cadrul alegerilor parlamentare din 2018, lucru care inevitabil va impulsiona partidele să se așeze la masa de negocieri.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unor dezbateri publice de la postul public de televiziune, Moldova 1.

„În situația în care vom reuși să livrăm foarte multe rezultate pentru țară, o să vedeți care va fi situația în noiembrie 2018. Alegerile prezidențiale sînt diferite de cele parlamentare. Oamenii politici trebuie să aibă puțină înțelepciune, încît să nu ardă toate podurile de comunicare", a declarat Candu.

La rîndul său, Maia Sandu a acuzat PDM de lipsa valorilor europene.

„Dumneavoastră nu aveți nicio treabă cu valorile europene. O să faceți în continuare coaliție cu socialiștii, cu care ați votat și modificarea sistemului electoral. Nu o să fac o alianță cu dumneavoastră, nici cu partidul pe care îl reprezentați, pentru că sînteți un pericol pentru integrarea europeană a Republicii Moldova", a replicat liderul PAS.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , Andrian Candu , PDM , PAS , coalitie , alegeri , 2018

Comentarii

 (1)
  • #1 vOT Răspunde Citează selecţia
    Эх, Мая..Вроде бы начала правильно, но закончила плохо. То, что ДПМ представляет опасность - это верно! Но эта опасность для народа Молдовы, а не для какой-либо интеграции куда-либо! Значит Мае так же до лампочки народ, как и Канду.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
17757 locuitori
Logo

Anenii Noi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Anenii Noi. Amplasat în valea rîului Bîc, un afluent al Nistrului, oraşul Anenii Noi este situat la o distanţă de  36 km sud-est de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Anenii Noi constituie 8358 locuitori.
Localitatea Anenii Noi a fost atestată documentar la 27 iunie 1731, cu denumirea Paşcani pe Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.