16 martie 2012, 14:35 Realitatea moldovenească views 4947
16 martie 2012, 14:35 Realitatea moldovenească views 4947

Nicolae Chirtoacă : Anumite forţe din Moldova sînt interesate să ia sub control toate puterea în stat

Institutul Independent de Studii Strategice (IISS), în parteneriat cu Portalul Informaţional „NOI.md”, continuă ciclul dezbaterilor publice pe marginea unor teme de interes major pentru societatea moldovenească, lansat pe data de 22 februarie. La 14 martie, a avut loc cea de-a doua rundă de dezbateri pe marginea subiectului ”Tranziţia spre democraţia consolidata, specificul etapei actuale şi pericolele fenomenului stat captiv”.

Potrivit directorul IISS, Nicolae Chirtoacă, scopul mesei rotunde este de a elucida tendinţele principale, ce se manifesta în diverse domenii, identificarea pericolelor cu care se confrunta societatea, preponderent din cauza unor reforme neterminate şi a proastei conştientizări a specificului actualei etape de dezvoltare în care se afla Republica Moldova. “Faza în care noi ne-am pomenit acum se caracterizează nu numai prin oligarhizarea politicului, dar şi prin aprofundarea fenomenului cunoscut sub denumirea de „stat luat în captivitate”. Există anumite forţe cu un potenţial financiar-economic important, care sînt în curs de preluare sub propriul control al celor trei ramuri ale puterii şi respectivele instituţii ale statului pentru a obţine profituri enorme pe contul societăţii”, a spus Nicolae Chirtoacă.

Potrivit participanţilor la dezbateri, scopul acestora constă nu numai în sensibilizarea societăţii la acest capitol, dar şi elaborarea soluţiilor concrete în ceea ce priveşte contracararea riscurilor cu care se confruntă societatea.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
263 locuitori

Şoltoaia este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Satul Şoltoaia a fost menționat documentar în anul 1706.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.