15 martie 2012, 17:27 Realitatea moldovenească views 4281
15 martie 2012, 17:27 Realitatea moldovenească views 4281

În Moldova brusc au crescut preţurile la carne

Începînd cu ziua de ieri, preţurile la carne în Chișinău au crescut brusc. Astfel, în reţeaua de supermarmaketuri „Green Hils” preţurile la carnea de porc s-au majorat, în mediu, cu 10%.

„Noi ne conducem de actele normative în vigoare. Guvernul doar a anunţat, dar nu a introdus amendamentele în lege. Pînă cînd modificările nu vor fi publicate în „Monitorul Oficial” noi vom fi nevoiţi să majorăm preţurile şi să realizăm producţia ţinînd cont de TVA în mărime de 20%. În caz contrar, noi încălcăm legislaţia în vigoare şi vom fi amendaţi”, a comunicat pentru NOI.md managerul unei companii producătoare de carne.

Însă preţurile s-au majorat nu în toate unităţile comerciale. Potrivit informaţiei acordate NOI.md de surse din cadrul Pieţei Centrale din Chișinău şi reţeaua de magazine „Fourshette”, în aceste unităţi preţul la carne a rămas neschimbat.

Amintim că la şedinţa de ieri a Guvernului premierul Vladimir Filat l-a mustrat pe ministrul Finanţelor Veaceslav Negruţa pentru interpretarea eronată a prevederilor legislaţiei ce ţin de perceperea impozitului pe valoare adăugată pentru carnea şi produsele din carne realizate. Acţiunile ministrului au provocat majorarea TVA la realizarea produselor din carne. În pofida declaraţiilor lui Filat, piaţa a reacţionat prin majorarea preţurilor.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
550 locuitori

Parcani este un sat din cadrul comunei Răciula, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 550 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.