13 iulie 2017, 16:30 Realitatea moldovenească views 5523
Moldova ocupă locul al 44-lea în clasamentul mondial al „celor mai puternice pașapoarte“
13 iulie 2017, 16:30 Realitatea moldovenească views 5523

Moldova ocupă locul al 44-lea în clasamentul mondial al „celor mai puternice pașapoarte“

Compania americană Arton Capital a prezentat lista actualizată a „celor mai puternice pașapoarte" din lume. Pașaportul moldovenesc s-a situat în acest clasament pe locul al 44-lea. Cetățenii Moldovei pot vizita fără viză 105 țări.

Cu „Cele mai puternice pașapoarte" din lume în anul 2017 se pot lăuda cetățenii Germaniei și cei ai Singapore: documentele lor permit trecerea liberă a granițelor a 159 de țări. Titularii pașapoartelor din majoritatea celorlalte țări din Europa de Vest sînt liberi să viziteze mai mult de 150 de țări.

Pașapoartele românești și bulgare ocupă locul 14 în clasament și oferă dreptul să se deplaseze liber prin 143 de țări, cele ale cetățenilor Rusiei sînt pe locul al 42-lea (cu 108 țări).

Cea mai gravă situație este înregistrată în Orientul Mijlociu, cetățenii irakieni, de exemplu, pot vizita fără viză, doar 26 de țări, cei ai Pakistan-ului – 25, iar cei din Afganistan - numai 22.

Infografica detaliată:

Sursa: locals.md

Cuvinte cheie:

pasaport , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
2709 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Antoneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2709 oameni. Satul Antoneşti a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.