|
Producătorii agricoli trebuie să respecte noi reguli pentru a beneficia de subvenţii
Pentru a beneficia de subvenţii, producătorii agricoli trebuie să respecte, începând cu campania 2017, noi reguli. Astfel, pentru investiţiile ce depăşesc 0,5 milioane de lei, producătorii agricoli trebuie să aibă la bază un plan de afaceri, prin care să se demonstreze fezabilitatea proiectului realizat şi să nu aibă restanţe la achitarea impozitelor şi taxelor faţă de bugetul public naţional, la momentul depunerii cererii de subvenţionare.
Totodată, potrivit Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA), mărimea subvențiilor pentru toate categoriile de agricultori nu va depăși 50% din costul investițiilor, iar solicitantul va depune doar un singur dosar de subvenționare în cadrul unei măsuri de sprijin;
De menționat este că, conform noilor modificări, nu sunt pasibili de subvenționare producătorii agricoli care în ultimii trei ani calendaristici, precedenți anului în care au depus cererea de subvenționare, au obținut subvenții din partea statului, cumulativ pe măsuri în mărime de nouă milioane de lei.
Mai nou, începând cu acest an, producătorii agricoli vor fi obligați să aplice și să întrețină materialele de vizibilitate aplicate pe obiectul investiției, iar cei care practică agricultura ecologică vor fi obligați să activeze în domeniu, pe o durată de cel puțin cinci ani, în condițiile când aceștia încalcă prevederea, vor restitui suma alocată de stat. Anterior, acest termen era până la trei ani.
Noul regulament mai prevede susținerea agricultorilor moldoveni dornici să se promoveze pe piața externă. Astfel, producătorii agricoli vor beneficia de mijloace financiare pentru participarea şi organizarea de expoziții, târguri, concursuri, cu profil agroalimentar, inclusiv în rețelele de comercializare pe piața externă.
Mărimea sprijinului financiar acordat unui producător agricol în cadrul unui an de subvenționare, cumulativ pe toate măsurile de sprijin nu va depăși suma de trei milioane de lei per beneficiar, iar pentru grupurile de producători plafonul va fi în limita de 4,5 milioane de lei.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1955
- Populația:
- 1 locuitor
Odaia este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 17 km de orașul Șoldănești și la 128 km de Chișinău. Localitatea a fost întemeiată la 1 ianuarie 1955. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1 om.
Comentarii
(0)