03 martie 2012, 12:57 Realitatea moldovenească views 3677
03 martie 2012, 12:57 Realitatea moldovenească views 3677

Proteste la Iaşi, unde are loc întîlnirea Filat-Ungureanu


Foto: stirileprotv.ro 

Întilnirea dintre prеmierii Republicii Moldova și a României este însoțită de proteste ale ieșenilor împotriva guvernului României. Protestele au început vineri seară, în faţa Primăriei Iaşi, unde a avut loc recepţia oferită cu ocazia prezenţei în oraş a premierului Ungureanu şi a membrilor Guvernului, protestatarii spunînd că în timp ce oamenii au o viaţă grea politicienii "se ţin de chermeze", comunică presa română.

Pe pancartele purtate de protestatari se puteau citi mesaje precum: "O mînă de escroci umilesc ieşenii", "Cea mai proastă administraţie e cea din Iaşi", "Deşteaptă-te ieşene" şi altele.

"Am venit aici ca să ne spună premierul dacă îi place Iaşiul. La primărie se fură ca în codru. E frumos să bei şi să mănînci într-o sală, iar noi să stăm ca fraierii şi să asistăm la tot ce fac ei?", a declarat un protestatar.

Alţi doi protestatari au strigat că Mihai Răzvan Ungureanu este sluga lui Băsescu, spunînd că nu li se pare normal ca oficialităţile să facă petreceri în timp ce "România e săracă".

"Pe banii cui fac ei chermeze? De ce e atîta poliţie aici? Ruşine să le fie!", a strigat un alt protestatar.

Astăzi, 3 martie, pe trotuarul din faţa Univeristăţii "Alexandru Ioan Cuza" au fost montate garduri metalice pentru a delimita zona, astfel încît accesul trecătorilor să fie limitat. În zonă au fost moblizate, de altfel, forţe sporite ale Poliţiei şi Jandarmeriei.

Cîteva zeci de persoane, între care şi membri ai organizaţiei "Noua Dreaptă", s-au adunat în faţa Univeristăţii "Alexandru Ioan Cuza", în aşteptarea membrilor Guvernelor român şi moldovean. Aceștia poartă steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum "Somnul naţiunii ucide democraţia", "Proletari din toate ţările, uniţă-vă", "România are cangrenă: toată clasa politică", "Revoluţia decentă, Noua Dreaptă".

Amintim că membrii Guvernului de la Bucureşti şi cei ai Executivului de la Chișinău vor discuta în şedinţa comună de la Iaşi problemele privind sectorul energetic, transporturile, securitatea socială şi educaţia, iar la finalul reuniunii vor fi semnate mai multe documente bilaterale de către membrii celor două Guverne.

Astfel, va fi semnat "Planul de acţiune pentru implementarea prevederilor Declaraţiei comune privind instituirea unui Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova", declaraţie semnată la Bucureşti de către Traian Băsescu şi preşedintele interimar al R. Moldova Mihai Ghimpu.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
144 locuitori

Roşiţa este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de oameni. Satul Roșița a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.