19 mai 2017, 10:20 Realitatea moldovenească views 6215
Mii de tone de mîncare aruncate la gunoi
19 mai 2017, 10:20 Realitatea moldovenească views 6215

Mii de tone de mîncare aruncate la gunoi

Aproape o treime din alimentele produse anual la nivel mondial ajung la gunoi. Datele statistice arată că, în țările Uniunii Europene, în fiecare an, sunt generate 88 de milioane de tone de deșeuri alimentare sau 173 de kilograme pe cap de locuitor.

În ţara noastră nu au fost efectuate studii privind cantitatea de deşeuri alimentare pe cap de locuitor. Cele mai recente date ale Biroului Național de Statistică, arată că industria alimentară din Moldova a generat peste 370 de mii de tone de resturi organice, în 2015. Dintre acestea, peste 87 de mii de tone au fost reciclate, iar peste 60 de mii de tone - nimicite.

Cantitatea rămasă, adică peste 220 de mii de tone, a fost aruncată la gropile de gunoi. Datele Inspectoratului Ecologic de Stat arată că cele mai multe deşeuri alimentare se produc în orașe.

Locuitorii urbei generează anual peste 60 de mii de tone de resturi de mâncare, iar cei din sate - peste 30 de mii de tone.

În același timp, o familie care locuiește în oraș produce pe zi puțin peste un kilogram de deșeuri alimentare, iar cele din sate - de două ori mai puțin.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

alimentatie , deşeuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
597 locuitori

Alexeuca este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de oraşul Sîngerei și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 597 de oameni. Satul Alexeuca a fost menționat documentar în anul 1852.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.