18 martie 2017, 09:35 Realitatea moldovenească views 4434
Vinul a fost declarat produs alimentar
18 martie 2017, 09:35 Realitatea moldovenească views 4434

Vinul a fost declarat produs alimentar

Vinul a fost declarat produs alimentar și va putea fi comercializat după ora 22:00, potrivit unor modificări legislative adoptate astăzi de Parlament în lectură finală.

Conform modificărilor, vinul este produs alimentar obținut exclusiv prin fermentarea alcoolică, totală sau parțială a strugurilor proaspeți sau înghețați, presați sau nu, sau a mustului de struguri proaspăt.

Totodată, noile prevederi vor permite şi publicitatea produselor vitivinicole. „Spre deosebire de majoritatea altor băuturi alcoolice, magazinele alimentare vor putea comercializa vin după ora 22.00. De asemenea, vinurile nu vor nimeri sub incidența articolului referitor la limitarea publicităţii de băuturi alcoolice la televiziune şi în presa scrisă", a menţionat anterior autorul proiectului, deputatul Ion Balan.

De asemenea, potrivit legii, modificările vor crea premise pentru dezvoltarea sectorului vinicol în R. Moldova.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul 2015, în Republica Moldova au fost produse aproximativ 134 milioane litri de vin.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

vin , lege , produse , alcool

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
111 locuitori

Sătuc este un sat din cadrul comunei Pelinei, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 111 oameni. Satul Sătuc a fost înființat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.