15 martie 2017, 10:50 Realitatea moldovenească views 6363
Mii de lei pentru plăcuțe de înmatriculare personalizate
15 martie 2017, 10:50 Realitatea moldovenească views 6363

Mii de lei pentru plăcuțe de înmatriculare personalizate

BOSS, STAS 099 sau Nr. 1 sunt doar câteva dintre numerele de înmatriculare personalizate, care le putem vedea pe maşinile din Capitală. Sute de moldoveni cheltuiesc până la 10.000 de lei pentru a-şi instala plăcuțe pe care sunt datele cu caracter personal. Motivul pentru care aceştia tind să aibă astfel de numere este simplu, vor să iasă în evidenţă.

Alexandru Stepanciuc şi-a cumpărat plăcuţă de înmatriculare pe care scrie BOSS. Bărbatul spune că la ei în familie este o tradiţie ca numerele maşinilor să fie deosebite:

"Am stat mult pe gînduri ce combinaţie să aleg. Voiam BOSS, dar nu ştiam cifra. Din considerentele că în limba engleză boss se scrie cu doi de s, am decis să aleg cifra cinci care înlocuieşte al doilea s. Prietenii deja au pus porecla după numere".

Responsabilii de la Registru spun că cele mai întrebate sunt plăcuţele de înmatriculare care au combinaţii din trei cifre identice. Doar de la începutul anului au fost comandate 120 de numere.

"Din astea cu trei cifre identice cele mai solicitate sunt plăcuţele care conţin numărul trei de şapte sau trei de opt", a menţionat şeful secţiei înmatruculări vehicule, Sergiu Ţurcanu.

Pe lîngă combinaţia de cifre, unii şoferi aleg şi semnificaţia literelor:

"Chişinău, după care urmează prenumele Valeriu şi numele R. 005. Numărul cinci mereu a fost frumos. Acest număr personalizat îl am deja de zece ani. Dacă îmi cumpăr altă maşină, îmi păstrez numărul".

Unii şoferi spun că au avut noroc de numere mai speciale fără ca să plătească suplimentar:

"E un număr doar la întâmplare nu are nimic absolut cu tata, mama, familie, cu nimeni absolut. Aşa a căzut, aşa l-am pus. STAS 099 . - Dar cum vă numiţi dumnevoastră? Cătălin".

Pentru alți şoferi nu contează combinaţia cifrelor sau a literelor:

"Nu au nici o semnificaţie. Indiferent ce număr. Cred că nu se merită, asta e".

Preţul numerelor de înmatriculare personalizate variază în funcţie de combinații. De exemplu, doritorii de a-şi alege o cifră şi trei litere deosebite, trebuie să scoată din buzunar 9120 de lei. Asta în timp ce o plăcuţă obişnuită costă 480 de lei. Anul trecut, potrivit datelor întreprinderii de stat "Registru", aproape 700 de automobiliști au făcut comenzi de plăcuțe de înmatriculare personalizate.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

automobil , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1358 locuitori

Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.