04 martie 2017, 13:35 Realitatea moldovenească views 5471
Proiect de învăţare a disciplinelor ştiinţifice în limba franceză
04 martie 2017, 13:35 Realitatea moldovenească views 5471

Proiect de învăţare a disciplinelor ştiinţifice în limba franceză

Ambasada Franţei la Chișinău, Alianţa Franceză din Moldova şi Agenţia Universitară a Francofoniei a lansat astăzi proiectul „Sciences en français 2.0: Învăţarea disciplinelor ştiinţifice în limba franceză".

În cadrul unei conferinţe de presă, prim-consilierul Ambasadei Franţei la Chişinău, Jeremie Petit, a menţionat că „Sciences en français 2.0" este un proiect novator menit să promoveze predarea disciplinelor ştiinţifice în limba franceză prin metode inovative, precum şi prin intermediul noilor tehnologii.

Potrivit oficialului, acest proiect este rezultatul unui parteneriat între Alianţa Franceză din Moldova, Ambasada Franţei şi Agenţia Universitară a Francofoniei, implementat graţie colaborării cu Ministerul Educaţiei şi implicării unor actori-parteneri, precum ar fi Asociaţia „Educatori fără frontiere", Fundaţia Animath, şi cu susţinerea experţilor din România şi Ucraina.

Proiectul, a precizat Jeremie Petit, se adresează în special celor opt licee din R. Moldova care găzduiesc filiere bilingve, repartizate în şapte oraşe din ţară (Chişinău, Bălţi, Orhei, Cahul, Hînceşti, Ungheni şi Soroca). „Pe parcursul a şase luni, cadrele didactice din aceste licee vor profita de formări asigurate de profesori sosiţi din Franţa şi vor favoriza participarea elevilor la activităţi interesante în domenii ştiinţifice. Instituţiile francofone vor anunţa, cu ocazia acestui seminar de lansare, noi investiţii de pînă la 20 mii de euro pentru programul „Sciences en français 2.0", a mai spus Jeremie Petit.

Această iniţiativă se înscrie în continuarea proiectului „Fillieres bilingues 2.0", desfăşurat în 2016, precum şi în cadrul marcării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Franţa şi R. Moldova.

Potrivit organizatorilor, cele opt licee bilingve francofone din Moldova sînt licee publice de excelenţă care, în afară de studierea aprofundată a limbilor străine, permit celor peste 3000 de elevi să studieze disciplinele exacte (matematica, fizica, biologia, şi chimia) în limba franceză şi garantează facilitarea accesului la studii în Franţa sau în filialele universităţilor membre ale Agenţiei Universitare a Francofoniei.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

limba , învăţămînt , proiect

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
197 locuitori

Anini este un sat din cadrul comunei Lăpuşna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Anini a fost întemeiat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.