03 martie 2017, 14:25 Realitatea moldovenească views 5509
Un nou consilier în echipa președintelui Igor Dodon
03 martie 2017, 14:25 Realitatea moldovenească views 5509

Un nou consilier în echipa președintelui Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat, decretul prin care l-a numit pe Artur Gumeniuc în funcția de consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

Potrivit președinției, Artur Gumeniuc are o experiență bogată în organele securității statului, deținînd anterior diverse funcții de conducere în cadrul acestora.

Sursa precizează că printre primele obiective trasate de către șeful statului sînt examinarea subiectelor, precum: devalizarea sistemului bancar și recuperarea mijloacelor delapidate, riscurile extinderii complexului hidroenergetic de la Novodnestrovsk asupra securității Republicii Moldova, vînzarea ilegală de armament de către ex-ministrul Șalaru, alte subiecte de importanță majoră.

Consiliul Suprem de Securitate este organul consultativ care analizează activitatea ministerelor şi a altor autorităţi administrative centrale în domeniul asigurării securităţii naţionale şi prezintă recomandări Preşedintelui Republicii Moldova în probleme de politică externă şi internă a statului.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , președinte , consilier

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1502 locuitori

Sămăşcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Sămăşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 12 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1502 oameni. Satul Sămășcani a fost atestat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.