21 februarie 2012, 16:42 Realitatea moldovenească views 3908
21 februarie 2012, 16:42 Realitatea moldovenească views 3908

Primăria municipiului Bălți a interzis marșul unioniștilor români

Primăria municipiului Bălți a interzis marșul unioniștilor români consacrat celei de-a 94-a aniversare a moţiunii adunării generale a zemstvei din districtul Bălţi prin care se cerea Sfatului Ţării votarea necondiţionată a unirii Republicii Democratice Moldovenești cu România. Anunțul a fost făcut de platforma civică Acțiunea2012, care întrunește organizațiile care luptă pentru unirea Moldovei cu România.

Unioniștii intenționau să marcheze la Bălți aniversarea votării zemstvei, și au depus la 6 februarie o cerere în acest sens. La 17 februarie autoritățile municipale au respins cererea pe motiv că organizaţia nonguvernamentală menționată în numele căreia a fost depusă cererea, nu a fost găsită în registrul de stat.

Unioniștii intenționează să ceară autorităților centrale ale țării să exercite presiuni asupra municipiului pentru ca marșul preconizat pentru data de 3 martie totuși să fie aibă loc. La 20 februarie un grup de inițiativă a depus un nou demers în numele organizației.

 

Sursa: moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
383 locuitori

Țolica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 383 locuitori. Satul Țolica a fost înființat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.