|
Experții Rospotrebnadzor, în inspecție în Moldova
Rospotrebnadzor va inspecta dacă întreprinderile din Republica Moldova sunt gata să reia exporturile de produse alimentare către Federația Rusă.
Experții Serviciului Federal de Supraveghere în Domeniul Protecției Consumatorilor și Bunăstării Populației al Federației Ruse „Rospotrebnadzor" vor efectua controale la întreprinderile din Republica Moldova pentru a stabili dacă acestea sunt gată să reia exporturile de produse alimentare în Federația Rusă, anunță RIA Novosti.
Precizăm că această decizie a fost luată după ce președintele rus, Vladimir Putin, a declarat în cadrul unei conferințe de presă la care a făcut bilanțul întrevederii cu președintele moldovean, Igor Dodon, și în cadrul căreia a declarat că, cel mai probabil, numărul întreprinderilor cu drept de export în Federația rusă va fi majorat.
"Noi pregătim vizita unui grup e experți Rospotrebnadzor care vor verifica dacă întreprinderile alimentare din Republica Moldova sunt gata să reia livrările de produse alimentare către Federația Rusă respectând normele de calitate și siguranță", a declarat șeful serviciului fitosanitar rus din Federația Rusă.
În septembrie 2013, Rospotrebnadzor a impus embargo la produsele alimentare din Republica Moldova pentru că avea obiecții la calitatea acestora. Mai apoi, interdicția a fost ridicată, doar că numai pentru unele întreprinderi din autonomia găgăuză și regiunea transnistreană.
Până în 2006, cota vinurilor moldovenești pe piața din Federația Rusă constituia 60 la sută. În 2013, Moldova a reușit să recupereze doar 10-12 la sută din acea cotă.
Relațiile dintre Republica Moldova și Federația Rusă s-au înrăutățit în vara anului 2015, atunci când Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, car a fost semnat la Bruxelles de Guvern. În baza acestui document, mărfurile din Uniunea Europeană au acces liber pe piața din Republica Moldova. Autoritățile de la Moscova au temerea că, pe această cale, prin Republica Moldova, pe piețele CSI și Uniunii Vamale, pot pătrunde mărfurile europene, iată de ce au și impus restricții la importul unor produse din țara noastră.
Sursa:
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1420
- Populația:
- 663 locuitori
Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.
Comentarii
(0)