17 februarie 2012, 13:53 Realitatea moldovenească views 4207
17 februarie 2012, 13:53 Realitatea moldovenească views 4207

„Moldova nu are şanse să adere la Uniunea Europeană în următorii 10 sau 20 de ani” – consideră expertul european


Foto: iiss.org 

„Republica Moldova nu are şanse să adere la Uniunea Europeană în următorii 10 sau 20 de ani”, a declarat Andrew Wilson, membru al Consiliului European pentru Afaceri Externe, în unui interviu pentru Publika TV.

"Nu putem vorbi despre următorii 10 sau 20 de ani. Avantajul Moldovei este că România este deja un stat-membru al UE. Lecţia cea mai importantă pentru un potenţial aspirant la statul de membru al UE este să implementeze reforme", a menţionat Wilson.

Analistul european a explicat că procesul de integrare europeană este zădărnicit de problemele grave cu care se confruntă Uniunea Europeană, precum criza datoriilor, dar şi de reformele pe care Republica Moldova întîrzie să le implementeze. Totodată, Andrew Wilson s-a referit şi la problema regiunii separatiste transnistrene, care trebuie rezolvată.

"Există o bună oportunitate pentru a îmbunătăţi relaţiile cu Transnistria, avînd în vedere că are un nou lider, I.Șevciuk, iar Rusia este preocupată de problemele sale interne. Lucrurile nu se vor schimba peste noapte, dar este o perioadă bună pentru a construi interese comune cu Transnistria", a conchis membrul Consiliului European pentru Afaceri Externe.

 

Comentarii

 (1)
  • #1 georg Răspunde Citează selecţia
    Кто бы сомневался!
    Думается,что при любых обстоятельствах у р. Молдова в скором будущем перспективы вступить в ЕС никакой нет.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
389 locuitori

Buzdugeni este un sat din cadrul comunei Burlăneşti, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 28 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 389 de oameni. Satul Buzdugeni este menționat documentar la 29 aprilie 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.