31 ianuarie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 12313
Un milion de euro pentru cetățenia moldovenească
31 ianuarie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 12313

Un milion de euro pentru cetățenia moldovenească

Cetățenii străini, care vor să obțină cetățenia Republicii Moldova, vor trebui să aibă cel puțin un milion de euro în băncile comerciale de la noi din țară, scrie portalul BizLaw.md. Iar pentru a nu pierde cetățenia, aceștia vor trebui ca, timp de trei ani, să nu retragă banii din bănci. Prevederea este inclusă într-un proiect de lege discutat astăzi la ședința Comisiei parlamentare pentru securitate națională.

Autorul documentului, deputatul Vasile Bolea, susține că modificările la Legea cetățeniei ar stimula creșterea investițiilor în Moldova. Pe lîngă banii depozitați în băncile moldovenești, persoana străină pretendentă la cetățenia moldovenească, va trebui să aibă ședere legală și continuă pe teritoriul Moldovei de cel puțin șase luni, va trebui să cunoască Constituția și să treacă testul de cunoaștere a limbii romîne.

Anterior, Parlamentul a votat un proiect prin care străinii, care intenționează să investească substanțial în Moldova, vor avea dreptul să obțină cetățenia țării noastre. Documentul prevede o limită de cinci mii de persoane străine care vor putea deveni cetățeni ai Moldovei.

Sursa: bizlaw.md

Cuvinte cheie:

lege , milion , cetatenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
557 locuitori

Bahu este un sat din cadrul comunei Săseni, raionul Călăraşi. Satul Bahu se află în valea rîulețului Bahu, afluent stîng al rîului Cula, la distanţa de 40 km de orașul Călăraşi și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 557 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.