26 ianuarie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 5063
Prudență maximă la utilizarea surselor de încălzit!
26 ianuarie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 5063

Prudență maximă la utilizarea surselor de încălzit!

Pe parcursul sezonului rece, salvatorii recomandă repetat respectarea normelor antiincendiare, pentru a preveni izbucnirea incendiilor și altor situații excepționale.

Mai mult, în regiunile din țară, pompierii împreună cu angajații Serviciului 904, dar și asistenții sociali, merg în casele oamenilor pentru a evalua riscul de incendiu și pentru a-i instrui pe proprietari în vederea respectării regulilor antiincendiare. Practic, este verificată starea sobelor, a echipamentelor electrice, dar și a instalațiilor cu gaz.

În ultimele zile, în sudul țării, pompierii au mers în peste 150 de gospodării. În unele dintre ele, s-a observant că proprietarii nu au reparat sobele, acestea fiind exploatate în stare defectă. Alte observații, au ținut de faptul că materialele combustibile sînt depozitate în apropierea sobelor și altor instalații, fără să fie respectată distanța de siguranță.

Căile de evacuare a instalațiilor cu gaz sînt în majoritatea cazurilor blocate, iar coșurile de fum ale sobelor-închise.

La finalul observațiilor, salvatorii înmînau prescripții, în care sînt notate recomandări de securitate. Aceste acțiuni sînt desfășurate în fiecare an, mai ales în perioada de iarnă, cînd crește riscul izbucnirii situațiilor excepționale, oamenii fiind îndemnați să conștientizeze pericolele și să dea dovadă de prudență maximă la utilizarea tuturor surselor de încălzit.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

incalzire , incendiu , salvatori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
3640 locuitori

Butor este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Butor și India. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Butor alcătuia 3640 de oameni în anul 2000. Satul Butor a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.