14 februarie 2012, 10:02 Realitatea moldovenească views 3090
14 februarie 2012, 10:02 Realitatea moldovenească views 3090

Autoritățile s-au angajat în față FMI să pregătească spre vînzare cota parte a statului la întreprinderile Moldtelecom, Air Moldova și Banca de Economii

În faţa Fondului Monetar Internaţional a fost asumat angajamentul în vederea pregătirii spre vînzare a cotelor părţi ale statului în capitalul statutar al întreprinderilor Moldtelecom, Air Moldova și Banca de Economii. Potrivit RBK cu referire la reprezentanţa permanentă a FMI la Chișinău, autorităţile s-au angajat să reducă semnificativ lista companiilor neprivatizabile pînă în luna martie 2012.

În Memorandumul cu privire la politicile economice și financiare ale guvernului și Băncii Naţionale, care a fost deja convenit cu FMI de către autorităţile moldovene, este stipulat că pînă la sfîrșitul lunii martie Ministerulk Economiei va propune un plan privind participarea capitalului privat la compania Moldtelecom – operatorul naţional de telefonie fixă, care de asemenea prestează servicii de telefonie mobilă sub marca Unite.

Guvernul a anunţat de asemenea că, în contextul aderării Moldovei la Spaţiul Aerian European Unic, compania aeriană Air Moldova va fi transformată într-o societate pe acţiuni, în acest scop se fac demersuri de a identifica potenţiali investitori.

Autorităţile de asemenea au confirmat disponibilitatea de a continua pregătirile pentru privatizarea Băncii de Economii. Documentul prevede, că guvernul republican va examina majorarea o eventuală majorare a capitalului statutar a acestei bănci, dacă va fi cazul. Autorităţile Moldovei și-au asumat obligaţia să activeze contractul existent cu consultantul pentru privatizarea Băncii de Economii, cu scopul întocmirii unui plan de acţiuni și a unui calendar de privatizare a băncii respective.

 

Sursa:  moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1486
Populația:
799 locuitori

Roşieticii Vechi este un sat din cadrul comunei Roşietici, raionul Floreşti. Satul Roșieticii Vechi, amplasat la gura Solonețului, un afluent al rîului Răut este situat la o distanță de 21 km de orașul Florești și 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 799. Menționat documentar în 1486.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.