01 ianuarie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 4935
Volumul transferurilor bănești din străinătate în Moldova
01 ianuarie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 4935

Volumul transferurilor bănești din străinătate în Moldova

În noiembrie 2016, volumul net al transferurilor bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Moldova a constituit 91,51 dolari SUA, fiind în creștere cu 0,9 la sută față de luna noiembrie a anului trecut.

Potrivit BNM, în noiembrie fluctuațiile cursului de schimb al valutelor originale față de dolarul SUA au constituit 0,3 puncte procentuale din creșterea totală a transferurilor, în timp ce creșterea efectivă a transferurilor (eliminîndu-se efectul cursului de schimb prin recalcularea sumelor la cursul perioadei respective a anului precedent) a constituit 0.6 la sută.

Totodată, potrivit Băncii Naționale a Moldovei, în ansamblu, în ianuarie-noiembrie 2016 volumul acestor transferuri a însumat 986,870 milioane de dolari, fiind în scădere cu 45,41 milioane de dolari sau 4,4 la sută, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2015.

În structura remitențelor continuă să prevaleze dolarul, a cărui cotă la sfîrșitul lunii noiembrie 2016 a fost de 50,4 la sută. Ponderea monedei euro a constituit 38,8 la sută,cea a rublei rusești - 10,8 la sută.

Potrivit BNM, remitențele din străinătate, efectuate în favoarea persoanelor fizice din Moldova, sînt recalculate din valuta originală a transferului în dolari SUA la cursul oficial al BNM la data efectuării transferului.

Atît provenienţa, cît şi destinaţia acestor sume pot fi diferite. Ele includ, pe lîngă remiterile migranţilor moldoveni ce muncesc peste hotarele ţării, şi alte transferuri valutare. Datele nu includ decontările băncilor din partea stângă a Nistrului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bani , transferuri băneşti , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1715
Populația:
225 locuitori

Rîngaci este un sat din cadrul comunei Cepeleuţi, raionul Edineţ. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Edineț și la 234 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 225 de oameni. Satul Rîngaci a fost menționat documentar în anul 1715.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.