09 februarie 2012, 15:57 Realitatea moldovenească views 3073
09 februarie 2012, 15:57 Realitatea moldovenească views 3073

Marian Lupu vrea un candidat apartinic la Preşedinţie

Preşedintele interimar al ţării, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu consideră că alegerile anticipate pot fi evitate şi că obligaţia de a pune punct crizei politice este a clasei politice. Lupu a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă că trebuie identificat un candidat apartinic la funcţia de preşedinte al țării, care să întrunească voturile Alianței pentru Integrare Europeană şi ale socialiştilor din Parlament.

”Concluziile definitive şi rezultatele vor fi anunţate de o manieră oficială de către întreaga Alianţă. Sîntem la nivelul unor reflecţii mai mult personale. Exerciţiul referendumului este unul riscant sub aspectul neatingerii scopului propus – de depăşire a crizei politice. Adică, dacă referendumul va fi cu un rezultat nul, din nou situaţia ne-ar duce la alegeri anticipate”, a spus Lupu.

Cu referire la acţiunile organizate de comunişti, şeful interimar al statului crede că cetăţenii Republicii Moldova sînt inteligenţi, deştepţi şi înţeleg foarte bine ce se întîmplă. ”Comuniştii şi-a dat arama pe faţă, dînd semnale foarte clare că vor alegeri anticipate. Se doreşte introducerea unui haos în capitală, în activitatea instituţiilor guvernamentale şi a Parlamentului. N-o să le reuşească”, a punctat liderul democrat.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 georg Răspunde Citează selecţia
    Не хочется оправдывать поведение представителей ПКРМ, но и представители Альянса ведут себя на грани фола.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1853
Populația:
1317 locuitori

Cotihana este o localitate din cadrul oraşului Cahul, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cahul și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia localităţii constituia 1317 locuitori. Satul Cotihana a fost menționat documentar în anul 1853.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.