08 decembrie 2016, 16:00 Realitatea moldovenească views 4741
Moldovenii pot solicita revocarea operaţiunii de schimb valutar în decurs de 30 de minute
08 decembrie 2016, 16:00 Realitatea moldovenească views 4741

Moldovenii pot solicita revocarea operaţiunii de schimb valutar în decurs de 30 de minute

Persoanele pot solicita revocarea operaţiunii de schimb valutar pînă la finalizarea acesteia, precum şi în decurs de 30 de minute după finalizarea operaţiunii, potrivit Regulamentului privind activitatea unităţilor de schimb valutar aprobat de Banca Naţională a Moldovei, care va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al R. Moldova.

Documentul recomandă clientului ca acesta să se informeze, pînă la momentul operaţiunii, despre cursul valutar la care se efectuează schimbul, mărimea comisioanelor şi a plăţilor obligatorii aplicate, precum şi despre suma mijloacelor băneşti care urmează să fie primită.

Totodată, unitatea de schimb valutar este obligată să elibereze bonul de casă sau alt document prevăzut de legislaţia fiscală.

Potrivit regulamentului, clientul are dreptul de a solicita revocarea operaţiunii de schimb valutar pînă la finalizarea acesteia, precum şi în decurs de 30 de minute după finalizarea operaţiunii, dacă sînt respectate concomitent următoarele condiţii: cursul de cumpărare/vînzare a valutei străine cumpărate sau vîndute nu a fost modificat, iar solicitarea de revocare a fost făcută cu cel puţin 30 de minute înainte de finalizarea programului de lucru al unităţii de schimb valutar. Revocarea operaţiunii după finalizarea acesteia se face în baza cererii scrise, la care se anexează bonul de casă sau alt document prevăzut de legislaţia fiscală.

De asemenea, informaţia privind cursurile valutare stabilite şi comisioanele aplicate la efectuarea operaţiunilor de schimb valutar se afişează şi pe panoul de reclamă.

În cazul unor reclamaţii, obiecţii sau propuneri privind activitatea unităţii de schimb valutar, clientul poate depune o petiţie la Banca Naţională a Moldovei.

Prezenta hotărîre intră în vigoare la data de 10 decembrie curent.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

schimb valutar , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.