17 noiembrie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 5495
Consulul RM reţinut la scara avionului
17 noiembrie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 5495

Consulul RM reţinut la scara avionului

Veacelsav Filip, consulul general al Republicii Moldova la Instanbul a fost reţinut de procurorii anticorupţie chiar la scara avionului, cînd venea din Turcia.

El a fost încătuşat, figurînd într-un dosar pornit pentru luare de mită în schimbul unor servicii consulare, ne comunică surse din cadrul anchetei.

Procurorul General Interimar, Eduard Harunjen, a confirmat informaţia pentru Deschide.MD. Dînsul a spus căprocurorii efectuează percheziţii la domiciliul diplomatului moldovean.

El este bănuit de corupere pasivă, iar procurorii au bănuieli rezonabile că activitatea lui ilegală era de natură sistemică. Documentarea diplomatului a avut în toamna acestui an de către procurorii anticorupţie, procurorii municipali şi ofiţerii SIS. În timpul documentării au fost acumulate probe potrivit cărora Veaceslav Filip ar fi primit mita pe teritoriul consulatului RM din Istanbul.

Deasemenea, procurorii îl bănuiesc de încălcărea flagrantă a legii în ceea ce priveşte eliberarea actelor de şedere şi de intrate pe teritoriul Republicii Moldova, pentru cetăţenii de origine arabă. La fel, acuzatorii de stat îl bănuiesc pe Consul de încălcarea flagrantă a regulilor ce ţin de politica privind lupta cu terorismul internaţional.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

consulat , reținere , avion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1734
Populația:
1084 locuitori

Hruşca este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frunzăuca și Hruşca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Camenca și la 177 km de Chișinău. Populaţia satului Hruşca alcătuia 1084 de oameni în anul 2011. Satul Hrușca a fost atestat documentar în anul 1734.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.