04 februarie 2012, 09:30 Realitatea moldovenească views 6423
04 februarie 2012, 09:30 Realitatea moldovenească views 6423

Episcopul Marchel: actuala guvernare „fariseică” trebuie înlocuită

Biserica Ortodoxă din Moldova este împotriva actualei guvernări„fariseice”, care trebuie înlocuită cu o alta,care va ţine cont de doleanţele cetăţenilor. Cel puţin aşa afirmă episcopul de Bălţi şi Făleşti Marchel.

Potrivit lui, acesta este doleanţa unui întreg sinod bisericesc, deoarece forţele de guvernămînt, în numele prim-ministrului Vladimir Filat, insistă asupra adoptării proiectului Legii cultelor şi legii antidiscriminare. Episcopul Marchel susţine că anume din cauza premierului se tergiversează cerarea unei Comisii de revizuire a acestor legi.

Totodată, el a declarat că sprijină acţiunile de protest organizate de cîteva săptămîni la rind în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

“Îndemnăm creştinii la rezistenţă spirituală şi la rugăciune pentru sprijinirea ideilor care sînt promovate în Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a spus Marchel.

În replică, Vlad Filat a propus preoților ”să se ocupe de sufletele oamenilor și să-și facă datoria”.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (1)
  • #1 georg Răspunde Citează selecţia
    Даже церковный синод встал против правящего альянса -это говорит о многом!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
3093 locuitori

Biruinţa este un oraş în raionul Sîngerei, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul drept al rîului Răut, oraşul Biruinţa este situat la o distanţă de 27 km de orașul Sîngerei și la 134 km de Chișinău. Orăşelul Biruinţa a fost înfiinţat în anul 1963, pe lîngă fabrica de zahăr din Alexăndreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.