27 octombrie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 4355
Circa 9000 de locuri de muncă vacante
27 octombrie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 4355

Circa 9000 de locuri de muncă vacante

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă în Republica Moldova sînt 9241 de posturi vacante de lucru.

Cele mai multe locuri de muncă piața forței de muncă din Moldova le oferă cetățenilor cu studii specială și medii, precum și muncitorilor necalificați. În total, astfel de posturi de muncă sînt 7312.

Pentru persoanele cu studii superioare sînt 1929 de posturi vacante. Cele mai solicitate sînt considerate posturile pentru specialiștii în domeniul sănătății, învățămîntului, angajații din sectorul financiar și inspectorii.

Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la sfîrșitul lunii septembrie în Moldova circa 21800 de oameni se aflau în căutarea unui post de muncă.

Sursa: actualitati.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1699
Populația:
5465 locuitori

Lipcani este un oraş în raionul Briceni, Republica Moldova. Oraşul Lipcani este cea mai nordică localitate urbană din Moldova. Amplasat la frontiera de nord-vest a Moldovei cu România şi Ucraina, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Lipcani este situat la o distanţă de 252 km de Chișinău.  Denumirea localităţii vine de la tătarii lipcani care au fost strămutaţi în 1699 din Cameniţa, populînd localitatea. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.