06 octombrie 2016, 16:35 Realitatea moldovenească views 5269
Este interzis importul de carne de porc din Moldova
06 octombrie 2016, 16:35 Realitatea moldovenească views 5269

Este interzis importul de carne de porc din Moldova

Federaţia Rusă a interzis importul de porcine şi produse din carne de porc din Republica Moldova. Serviciul Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar (Rosselhoznadzor) anunţă că decizia a fost luată ca urmare a focarelor de pestă porcină depistate în Moldova, dar şi în legătură cu lipsa de informaţie cu privire la măsurile întreprinse de partea moldovenească în scopul localizării focarelor.

Rosselhoznadzor menţionează pe pagina sa oficială că restricţiile, care sunt temporare, vizează şi tranzitul pe teritoriul Federaţiei Ruse. De asemenea, este interzis importul porcinelor care au tranzitat teritoriul Republicii Moldova.

În acest context, Serviciul Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar anunţă că se va adresa către Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor de la Chişinău cu rugămintea de a prezenta o informaţie detaliată cu referire la măsurile întreprinse pentru localizarea focarelor şi împiedicarea răspândirii infecţiei pe teritoriul Republicii Moldova.

Două focare cu suspiciune de infectare cu virusul pestei porcine au fost depistate în satele Moşana şi Cernoleuca din raionul Donduşeni pe 22 septembrie. Prezenţa pestei a fost confirmată de Laboratorul Central din Madrid, Spania. Directorul ANSA, Gheorghe Gaberi, a declarat că instituţiile responsabile au întreprins toate măsurile necesare pentru a evita răspândirea infecţiei.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

import , carne , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
1956 locuitori

Lucăşeuca este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 9 km de oraşul Orhei şi la 49 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1956 de oameni. Satul Lucășeuca a fost menționat documentar în anul 1576.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.