29 ianuarie 2012, 09:35 Realitatea moldovenească views 4357
29 ianuarie 2012, 09:35 Realitatea moldovenească views 4357

Cancelaria de Stat a cerut președintelui raionului Edineț să scoată steagul medieval al Moldovei

Oficiul Teritorial Edineț al Cancelariei de Stat a cerut președintelui raional, Oleg Scutaru să scoată steagul istoric al Moldovei – drapelul roșu-albastru al lui Ștefan cel Mare. Declarația îi aparține chiar funcționarului, și a fost făcută ieri, 27 ianuarie, în cadrul unei emisiune de la postul de televiziune NIT.

Reprezentanții guvernului l-au acuzat pe șeful raionului de încălcarea legislației în vigoare și i-au cerut să coboare steagul istoric.

"În scrisoare se menționează că eu am încălcat Legea cu privire la simbolurile de stat, și că trebuie să cobor imediat steagul istoric al Moldovei", a declarat Oleg Scutaru, notînd că "acum măștile sînt lepădate" și a devenit clar, "cine și ale cui interese apără".

Oleg Scutaru a amintit că acum doi ani, cînd în fața primăriei orașului Edineț a fost instalată lupoaica, "aceeași Cancelarie de Stat nu a avut obiecții".

"Vreau să aduc la cunoștința domnilor din alianță – nu am de gînd să scot steagul", a încheiat Scutaru, menționînd, totodată, că acest steag pentru alianță "este ca un os în gît, ca tămîia pentru necuratul".

Sursa: moldnews.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
17757 locuitori
Logo

Anenii Noi este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Anenii Noi. Amplasat în valea rîului Bîc, un afluent al Nistrului, oraşul Anenii Noi este situat la o distanţă de  36 km sud-est de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Anenii Noi constituie 8358 locuitori.
Localitatea Anenii Noi a fost atestată documentar la 27 iunie 1731, cu denumirea Paşcani pe Bîc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.