05 octombrie 2016, 16:30 Realitatea moldovenească views 3645
Cele mai atractive domenii de afaceri din Moldova pentru investitori
05 octombrie 2016, 16:30 Realitatea moldovenească views 3645

Cele mai atractive domenii de afaceri din Moldova pentru investitori

Comerţul, IT şi transportul sînt în top 10 sectoare în care se investeşte cel mai mult în Republica Moldova. Sînt datele unui studiu realizat de către Asociaţia oamenilor de afaceri şi prezentat în cadrul conferinţei "Antreprenorii Moldovei - Capitalul privat moldovenesc".

Cel mai des în ţara noastră se mai investeşte în construcţii, hoteluri şi restaurante, agricultură şi agrement. Potrivit studiului, în prezent, Republica Moldova activează peste 36.000 de companii, dintre care aproape 2.500 sînt străine.

Cifra de afaceri este de peste 280 de miliarde de lei, iar numărul de angajaţi este de aproape jumătate de milion.

Dacă să vorbim despre numărul angajaţilor în companiile autohtone în comparaţie cu cele străine, atunci vom observa că investitorii din alte ţări au în medie peste 30 de angajaţi la o întreprindere, în timp ce companiile locale au 9 persoane.

Totodată, productivitatea muncii în companiile străine este de două ori mai mare decît în cele locale.

Cele mai mari companii străine activează în sectorul energetic, de comunicaţii şi cel agricol. Datele au fost colectate în perioada anilor 2008-2015.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

investiţii , business , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1716
Populația:
641 locuitori

Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.