23 septembrie 2016, 12:20 Realitatea moldovenească views 4037
Concursul pentru funcția de procuror general
23 septembrie 2016, 12:20 Realitatea moldovenească views 4037

Concursul pentru funcția de procuror general

Pînă pe 24 octombrie, persoanele care aspiră la funcția de procuror general al Republicii Moldova își pot depune dosarele, informează protalul "Anticorupție".

Decizia de a anunța deschis concursul pentru suplinirea acestui post vacant a fost adoptată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), întrunit recent în ședință.

Procedura de selectare a candidatului ar urma să aibă loc în conformitate cu prevederile noii Legi a procuraturii, adoptată la începutul acestui an. Cu toate acestea, pînă la modificarea Constituției, procurorul general va fi numit în continuare de Parlament, la propunerea CSP, și nu de președinte, așa cum stipulează noua lege a Procuraturii.

Menționăm că fostul procuror general Corneliu Gurin și-a anunțat demisia la finele lunii februarie 2016, argumentînd că reforma Procuraturii trebuie să înceapă de la vîrful instituției. Interimatul funcției este asigurat în prezent de Eduard Harunjen

Sursa: www.noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1889
Populația:
16606 locuitori
Logo

Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.