24 ianuarie 2012, 09:21 Realitatea moldovenească views 3646
24 ianuarie 2012, 09:21 Realitatea moldovenească views 3646

Moldovenii preferă Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan în defavoarea UE


Foto: nr2.ru

Sondajul opiniei publice realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor arată că ideea integrării europene cedează ca atractivitate ideei aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Rezultatele sondajului demonstrează că circa 40 % dintre respondenți optează pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, iar 31% pledează pentru comunitatea europeană. În afară de aceasta doar 17% ar susține la referendum aderarea la NATO, iar 47% sînt categoric împotrivă.

În același context 28% dintre cei chestionați nu știu dacă Moldova ar trebui să adere la blocul militar. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, 44 % dintre moldoveni ar vota pentru, ceea ce este cu 17 % mai puțin faţă de ianuarie 2011.  32% dintre respondenți ar vota împotriva integrării în UE.

Anterior sondajul opiniei publice, realizat de Institutul de Politici Publice, a arătat că ideea integrării europene nu mai este dominantă în societatea moldovenească, cedînd tendințelor de integrare cu spațiul estic.

Comentarii

 (1)
  • #1 georg Răspunde Citează selecţia
    Знают ли об этом представители альянса,находящегося у власти?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1350 locuitori

Mihălaşa este un sat din cadrul oraşului Teleneşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1350 de locuitori. Satul Mihălașa a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.