28 iulie 2016, 11:33 Realitatea moldovenească views 5224
Anul 2017 va fi declarat „Anul Nicolae Testemițanu”
28 iulie 2016, 11:33 Realitatea moldovenească views 5224

Anul 2017 va fi declarat „Anul Nicolae Testemițanu”

Guvernul a aprobat astăzi proiectul de hotărîre a Parlamentului cu privire la declararea anului 2017 – „Anul Nicolae Testemiţanu". La 1 august 2017 se împlinesc 90 de ani de la nașterea marelui savant, medic și pedagog, profesor și academician, care va fi marcată printr-un şir de manifestări culturale şi științifice, informează MOLDPRES.

Contribuția lui Nicolae Testemițanu la modernizarea sistemul de medicină este înalt apreciată, atît în ţară, cît şi peste hotare. El este considerat autorul conceptului de organizare a asistenţei medicale la nivel rural şi a strategiei de pregătire a cadrelor înalt calificate în acest domeniu. Nicolae Testemițanu este laureat al Premiului de Stat în domeniul științei.

Totodată, între anii 1963 și 1968 a fost ministru al Sănătății, funcție din care a fost demis pentru politica sa de încurajare a promovării cadrelor locale. Ca organizator al ocrotirii sănătății, în această funcție a consolidat baza tehnico-materială a instituțiilor medicale aplicînd în practică cele mai moderne forme și metode de activitate.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie poartă numele lui Nicolae Testemițanu.

Proiectul de hotărîre urmează să fie examinat și aprobat de Parlament.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Gheorghe Răspunde Citează selecţia
    Этот Тестемицану-искуственно созданн1ый во времена диктатуры компартии как великий учёный,медик и педагог!!!Надо переименовать институт просто как гос.мединститут!Тестемицану не имеет нечего с истории создания этого института и с дальнейшей его усовершения!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1589
Populația:
893 locuitori

Ţepilova este un sat din cadrul comunei Ocolina, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 158 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 893 de oameni. Satul Țepilova a fost menționat documentar în anul 1589.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.