17 ianuarie 2012, 09:42 Realitatea moldovenească views 4486
17 ianuarie 2012, 09:42 Realitatea moldovenească views 4486

La Chişinău va avea loc o acţiune de protest împotriva politicii Alianţei guvernante

Decizia conducătorilor partidelor, care fac parte din AIE, de a organiza un referendum pentru modificarea Constituţiei, a cauzat o reacţie neunivocă în cercurile politice din ţară. După cum a comunicat pentru corespondentul agenţiei multimedia Novosti-Moldova Iurie Roşca, preşedinte de onoare al PPCD, el şi „un grup de colegi” au depus la Primărie o cerere, în care şi-au anunţat intenţia de a organiza o acţiune paşnică de protest.

Potrivit spuselor lui Iurie Roşca, mitingul va avea loc împotriva politicii Alianţei guvernante. El este convins că „intenţia AIE de a organiza referendum în problema modificării Constituţiei în scopul de a evita alegerile anticipate şi alegerea ulterioară a Preşedintelui cu simpla majoritate de voturi, denotă faptul că Lupu, Filat şi Ghimpu aspiră să menţină puterea cu orice preţ”.

„Complotul lor împotriva statului de drept şi democraţiei este o profanare a Constituţiei. Ei şi-au subordonat toate institutele de stat şi conduc ilegal ţara”, - a declarat Roşca.

Politicianul a calificat de asemenea alegerile prezidenţiale din 16 decembrie 2011 drept o farsă. În opinia lui, decizia Curţii Constituţionale din 12 ianuarie denotă că la putere se află grupări oligarhice, al căror scop este de a menţine pîrghiile administrative.

 

Sursa:  newsmoldova.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
397 locuitori

Saharna este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 7 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 397 de oameni.  Prima atestare documentară a satului Saharna datează din 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.