19 iulie 2016, 11:45 Realitatea moldovenească views 4322
Rosselhoznadzor a sporit controlul asupra cărnii livrate din Moldova
19 iulie 2016, 11:45 Realitatea moldovenească views 4322

Rosselhoznadzor a sporit controlul asupra cărnii livrate din Moldova

Rosselhoznadzor a introdus regim de control sporit asupra cărnii livrate în Federaţia Rusă de către companiile moldoveneşti "Hanuco" şi "Tehnostel Car", în legătură cu depistarea unor substanţe interzise şi dăunătoare.

Potrivit site-ului serviciului sanitar rus, regimul vizează carcase de oi îngheţate de la "Hanuco", în care s-a depistat depăşirea conţinutului de microorganisme mezofile aerobe şi facultativ anaerobe (MMAFA).

În privinţa "Tehnostel Car" regimul a fost introdus deoarece în carnea de vită livrată de aceasta au fost depistate microorganisme patogene, inclusiv salmonela.

"Hanuco" se află în satul Petreni, raionul Drochia, şi se specializează în abatorizarea şi tăierea vitelor. Livrează carne în FR din anul 2012. Pe lîngă carnea de oaie, exportă carne de vită, cal şi produse derivate.

Compania "Tehnostel Car" din Hînceşti deţine permisiunea Rosselhoznadzor de a livra carne în Rusia din anul 2007. Pe lîngă carnea de vită, furnizează şi carne de oaie, porc, cal, produse derivate şi grăsimi.

În 2013 Rosselhoznadzor a introdus interdicţii la livrarea de carne din Moldova sub pretextul "încălcării sistematice a cerinţelor veterinar-sanitare şi normelor Uniunii Vamale şi ale FR, care denotă lipsa unui control de rigoare din partea Agenţiei Naţionale a Siguranţei Alimentelor din Moldova".

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

carne , control , livrare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
înc. sec. XX
Populația:
186 locuitori

Novaia Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Mănoileşti, raionul Ungheni. Satul Novaia Nicolaevca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Novaia Nicolaevca a luat naștere la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.