12 iulie 2016, 17:00 Realitatea moldovenească views 4619
Carnea din Moldova a fost pusă sub control strict în Rusia
12 iulie 2016, 17:00 Realitatea moldovenească views 4619

Carnea din Moldova a fost pusă sub control strict în Rusia

„Rosselhoznadzor" a introdus regim de control strict de laborator în privința cărnii livrate în Rusia de două întreprinderi din Republica Moldova.

Astfel, este vorba de înăsprirea controlului de laboraror în privința cărnii de vită exportată în Rusia de întreprinderea „Tehnostel Car" din Hîncești și în privința cărnii de ovine livrată de compania „Hanuco" din s. Petreni, raionul Drochia.

Potrivit autorităților ruse, decizia a fost luată în legătură cu depistarea în carnea acestor companii a unor substanțe nocive interzise.

În particular, în carnea de vită înghețată de la compania „Tehnostel Car" au fost depistate microorganisme patogene, inclusiv salmonela, iar în carnea de ovină de la compania „Hanuco" s-a depistat un nivel sporit de microorganisme mezofile aerobe și facultative anaerobe.

De menționat că, în prezent, doar trei companii moldovenești pot exporta carne de vită și ovine în Rusia: „Tehnostel Car" (Hîncești), „Hanuco" (s. Petreni, raionul Drochia) și „Mistor-Bras" (s. Nișcani, raionul Călărași).

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

carne , control , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
5111 locuitori

Ciuciuleni este un sat și comună din raionul Hînceşti. Ciuciuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5111 oameni. Satul Ciuciuleni a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.