12 ianuarie 2012, 10:05 Realitatea moldovenească views 3568
12 ianuarie 2012, 10:05 Realitatea moldovenească views 3568

Nu există motive pentru anularea alegerilor din 16 decembrie, declaraţie

Fostul judecător al Curţii Constituţionale, doctorul în drept constituţional Nicolae Osmochescu consideră că nu există motive reale pentru ca Înalta Curte să satisfacă cererea deputatului Mihai Godea şi să anuleze rezultatele alegerilor din 16 decembrie 2011. Astfel, în opinia expertului, turul repetat de alegere a şefului statului ar trebui desfăşurat duminică, aşa cum a fost anunţat.

„Decizia, la care se face referire, nu obligă deputaţii să arate cum au votat. A fost doar o recomandare pentru a arăta demonstra însăşi faptul că au votat. Ei pentru ce au fost aleşi? Să voteze”, a explicat doctorul în drept constituţional.

Întrebat pentru care din candidaţii anunţaţi pînă acum ar opta, Nicolae Osmochescu a spus că îi cunoaşte pe ambii şi că fiecare din ei merită cele mai înalte aprecieri. Totuşi, în opinia constituţionalistului, Oazu Nantoi îl depăşeşte pe Leonid Talmaci în calităţile sale.

Nici societatea civilă nu a pierdut ocazia de a-şi expune părerea. Într-o declaraţie postată pe site-ul www.moldovenii.md, echipa redacţională a menţionat că „dacă Curtea Constituţională va recunoaşte primul tur al alegerilor prezidenţiale drept neconstituţional, apoi puterii i se va oferi posibilitatea să amîne din nou, pe un termen nedeterminat, alegerile Preşedintelui şi să nu dizolve Parlamentul, ceea ce ar aprofunda coliziunea juridică care durează deja mai mult de un an”.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1676 locuitori

Tîrşiţei este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flutura și Tîrşiţei. Localitatea se află la distanţa de 38 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1676 de oameni. Satul Tîrșiței a fost menționat documentar în anul 1604 cu denumirea Tărceței.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.